3 Berg . . . .

Rechts naast de uitkijktoren is de berg geplaatst.

Deze berg is uiteindelijk bedoeld als 'basis' voor 'Mount Smurfmore', waarover in het volgende hoofdstuk meer.

Omdat een berg in je landschap een hoop ruimte in beslag neemt, wilde ik hier meer mee doen.

Dus heb ik besloten hier tunnels in te maken, om op die manier extra ruimte te winnen om Smurfen te kunnen plaatsen.

Om die tunnels te kunnen maken is de berg opgebouwd uit lagen, gemaakt van platen piepschuim.

Op de foto's hieronder zie je hoe het begin ontstaan is.

 

De zijwanden van de tunnels zijn gemaakt van stroken zachtboard, die aan één kant afgebrokkeld zijn

om het gewenste grof effect van rotswanden te krijgen.

Die stroken zijn vervolgens op mekaar gelijmd.

In die zijwanden zijn uitsparingen gefreesd, waarin ik met 'duvelhout' steunpilaren heb geplaatst.

Boven op die steunpilaren heb ik dan weer dwarsliggers gemonteerd.

Tenslotte zijn daar weer boven op latjes gelijmd die als plafond dienen van de tunnels.

Hieronder zie je een inkijk in de twee rechtertunnels voor wat meer details.

Tevens heb ik in alle tunnels ook nog led-verlichting aangebracht in de vorm van Kerstverlichting,

want in tunnels is het tenslotte altijd donker en dan zou je straks niets meer kunnen zien.

Op de foto's hieronder zie je wat meer van de details en hoe een en ander in mekaar is gezet.

 

 

Zoals je kunt zien: ook dit is weer een hele klus geweest om het allemaal mooi en kloppend te krijgen.

De vloeren van de tunnels heb ik bestrooid en gelijmd met 'vogelzand'.

Uiteindelijk zijn het in totaal maar liefst vier tunnels geworden die allemaal met mekaar in verbinding staan !

Op de laatste twee foto's zijn nog wat details te zien.

Later is de hele berg natuurlijk nog aangekleed middels structuur, verf en groen.

Maar daar over later meer.