1 Basis . . . .

De basis waar ik het Smurfendorp op ga bouwen was een bestaande buro in L-vorm die ik al jaren eerder had gemaakt.

Echter, omdat ik wil dat je straks IN het dorp kijkt en niet van boven, ben ik begonnen om de 'bodem' een stuk hoger te maken.

Door dit dus 30 cm hoger te maken dan normale buro-hoogte, kwam de 'bodem' op 109cm vanaf de vloer.

Nu heb je strakjes de inkijk in het dorp veel meer op ooghoogte wat een mooier effect geeft.

Op de foto hieronder zie je de bestaande buro waar de eerste dragers op staan van de nieuwe bodem.

De bestaande buro heeft zoals gezegd een L-vorm met de volgende afmetingen:

het lange stuk van de L is 310 cm lang en 80 cm diep,

het korte stuk van de L is 145 cm lang en 60 cm diep.

Hieronder zie je de staande dragers van de bodem staan, inclusief de verbindingslatten.

 

De dragers en verbindingslatten zijn niet zomaar op deze manier gemaakt:

er zijn nu 10 vakken ontstaan onder de bodem van het Smurfendorp.

Deze vakken wil ik later gaan vullen met mini-landschappen van de jaarseries!

Dus in elk vak komt een jaarserie te staan die elk zijn toepasselijke landschap heeft.

Daarom heb ik ook alvast fittingen aangebracht in elk vak,

zodat elk vak strakjes mooi uitgelicht wordt (met spaarlampen).

Je ziet dit op de foto's hier onder.

 

De mini-landschappen van de jaarseries worden uitschuifbaar, zodat ik ten aller tijde overal aan kan komen.

Tevens heb ik door dit alles een ruimte onder de bodem geschept waar ik alle bekabeling kan laten lopen van het dorp.

Hieronder zie je duidelijk wat nu de nieuwe bodem wordt van het dorp.

Ook zie je hier al dat er tegen de achterwanden panelen zijn geplaatst.

Deze heb ik gemaakt van mdf en zijn 93 cm hoog.

De achterwanden zijn vervolgens geplamuurd, met grondverf beschilderd en uiteindelijk gelakt.

 

Zoals je kunt zien hierboven, heb ik in de hoek van de L-vorm een ronding aangebracht op de achterwand.

Deze ronding werkt optisch veel mooier als een harde hoek.

Hier onder zie je de achterwanden als deze gelakt zijn in de kleur 'luchtblauw'.

Uiteindelijk zal, helemaal op het eind als alles klaar is, het geheel voorzien worden van een 'dak',

dat bestaat uit diezelfde L-vorm, met ook hierin verlichting.

De gehele voorzijde en de korte zijkanten van de L-vorm zullen dan worden voorzien van glazen schuifruiten.

Hierdoor wordt alles mooi dicht en stofvrij, want smurfen in hun dorp stof je niet zomaar even af haha.